Karmic перші враження


Спочатку маленький екскурс в історію. Першою лінуксовою операційною системою на моєму ноутбуці була убунта 8.10, вона поставилася круто, всі драйвера інсталювались по замовчуванню . Всякі там компізи, шо заставляють вікна красиво плавати по робочому столі, надоїли за місяць і я їх виключив.
Ставив навіть якісь шутери))), інсталив вайн і запускав деякі проги з вінди. Чогось торент через проксю глючив, а взагалі робота з проксьою дуже легка: налаштовуємо службу проксі і всьо.
Потому в світ вийшла версія 9.04 і я поновив свою 8.10 через нет до 9.04 і всьо через проксю. але після того оновлення в 9.04 було більше багвідео трох пригальмлвувало і той network-manager глючив шо я поставив wicd він нормальний тільки шось там не було vpn, а безпровідна мережа то взагалі окрема історія. прийшлося качати цілу збірку драйверів і підключати їх всіх, а потім шукати серед купи який мій і налаштовувати, потім я навчився підключати саме той який в мене)))

Тепер 9.10. ПРочитавши в тернеті декілька відгуків про те що краще ставити "на чисто" через те що там використовується ext4 і при оновлені там та всяка конвертація не дасть такої швидкодії як повне форматуваня. Зробив бекап, відформатував, поставив. Процес установки простий як двері: клік клік і всьо. Перша проблема - поміняти час, результат міняв в командній стрічці))). Драйвера до всіх пристроїв побачило прекрасно, безпровідну мережу взагалі просто підключати. Все поки шо прикольно, але є декілька недоліків. Той Empathy шо замість Pidgin-а взагалі убогий за функціоналом, налаштувань мінімум, у вікні інформація про користувача видає ідентифікатор, псевдонім і протокол, недавно хотів передати через нього файли - передав поштою, і ше він інколи вилітає після відправлення повідомлення, а саме повідомлення відправляє двічі. Поки що мінусів хватить.
Тепер про маленькі новинки:
-firefox оновлюється сам
-щоб підключити ntfs розділ треба вводити пароль root
-нове вигляд вікна входу в систему і новий завантажувач grub 2.0
-ше новий gnome

Всьо, поки що хватить

Немає коментарів:

Дописати коментар