Освіта / Adobe Systems в Україні


Сьогодні на сайті Міносвіти надибав на цікаву новину, в якій йдеться про співпрацю Adobe з міністерством. Ось основні пункти домовленості:
  • Міністерство забезпечить здійснення необхідних заходів щодо використання ліцензійних комп'ютерних програм Adobe у закладах освіти і науки, а корпорація сприятиме перепідготовці викладачів та створенню спеціалізованих курсів і предметів, спрямованих на вивчення програмних продуктів.
  • Міністерство залучатиме Adobe до організації та проведення учнівських і студентських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, а також інших заходів з реалізації потенціалу обдарованої молоді.
  • Сторони домовились співробітничати на напрямку подальшої локалізації комп'ютерних програм з метою їх широкого використання в Україні.

І ще вони будуть збиратися два рази на рік для обговорення всяких там питань. Ось що сказав на рахунок цього голова Представництва Adobe Systems в Україні - Даніїл Ключніков:
«Міністерство освіти і науки України є стратегічним партнером Adobe й ми висловлюємо свою щиру готовність до спільної роботи у сферах інформатизації навчального процесу, широкого використання сучасних програмних засобів синхронного та асинхронного навчання, підвищення ролі дистанційної освіти та розвитку безмежного потенціалу нашої молоді. Лише впродовж останнього місяця представництвом успішно проведено цілу низку заходів у провідних вищих навчальних закладах країни, а також взято участь у семінарі обласних методистів з інформатики в середніх школах. Ми продовжуємо інвестувати в українізацію програмних продуктів та глибоко переконані в необхідності активізації діалогу з Міністерством щодо переходу закладів освіти і науки на ліцензійне програмне забезпечення»
А тут можна подивитись през-реліз Adobe на цю тему

Будемо надіятися, що їхня співпраця принесе багато позитиву для ІТ індустрії в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар