Світ

Знайшов в закутках своєї флешки роботу, яку я писав колись на філософію. Був то курс номер 2, ну і думав тоді на всякі такі теми світотворення та інші  глобальні. Ну молодий, мрійний, що з тим поробиш :)
текст роботи (з помилками):

Світ такий великий і неосяжний, вічний механізм, який безупинно функціонує. Де його межі, хто його створив і як він працює? Людина завжди цікавилася цими питаннями. Її цікавить походження середовища в якому вона існує. Тому вона завжди створювала якісь теорії і шукала докази підтвердження чи запере6чення своїх думок. Багато теорій дають відповіді на одні, але тим самим породжують багато інших запитань. Майже всі релігії і переконання стверджують, що світ був створений кимось, чимось, або виник з нічого. Але сам факт зародження присутній у всіх. Світ народився і помаленьку розвивався. Креоціоністи говорять що світ створений Богом, але тоді виникає питання: що Бог робив до того, як створив світ і чому Бог вирішив створити світ, що стало причиною створення. Існує теорія що світ виник з нічого і без ніякої мити, тоді який вигляд у того «ніщо» з якого вийшло все. Пояснення причини створення світу ще складніше ніж пояснення самого створення.
А тепер спробуємо згенерувати «ідеальну модель» світу на основі загально відомих. І так щоб відкинути вищерозглянуту проблему причини – відкинемо сам факт створення як такий. Світ не створювався, а існував завжди. Він просто безперервно і безконечно змінюється. Світ складається з трьох складових, назвемо їх матерія, енергія і Бог. Поняття зрозумілі, але залишається розказати про їх взаємозв’язок. І так матерії і енергія вони не акумулюються, а переходять одна в одну, а Бог є всюди і все. Ми відкинули факт зародження світу, але його розвиток ми не заперечували. Світ розвивається циклічно, є початок циклу і кінець, початок такий же як кінець, циклічність розвитку забезпечує безконечність світу. І так початок. На початку є величезна кількість енергії ну і звичайно що Бог, бо Бог є все і всюди. Енергія перетворюється в матерію, матерія накопичується і коли її назбирується критична маса вона різко і безупинно перетворюється в енергію, кінець циклу – початок циклу. Тепер що таке Бог і яке його призначення? Здається достатньо було б матерії й енергії для існування світу, течуть перетікають одна з одної тай все. Але якщо б перетворення енергії в матерію і матерії в енергію було б хаотичним то одержали ми сьогодні все те що нас оточує? Напевно що ні. Бог є всюди і все. Бог – це гармонія між енергією і матерією, це закон за яким відбувається перетворення. Бог – це те що створило все і закон за яким те все існує.
Ця теорія є моїм баченням світу. Світ є один, просто в різні часи і різні ситуації люди вірять в те, що є зрозумілим для них. Пам’ятаймо, що світ складається з маленьких світів, які є всередині кожного з нас і всього що нас оточує, щоб єдиний великий світ функціонував довго і надійно, потрібно щоб всі його цеглинки були міцні….

Немає коментарів:

Дописати коментар